Motivul pentru care a doua cea mai mare rafinărie din Venezuela şi-a suspendat producţia

  • Compania de stat venezueleană PDVSA a suspendat producţia la a doua cea mai mare rafinărie din ţară
  • Cauza principală este o pană de curent
  • Întreruperea energiei electrice este frecventă în Venezuelă
9056 afișări
Imaginea articolului Motivul pentru care a doua cea mai mare rafinărie din Venezuela şi-a suspendat producţia

Sursa foto: Profimedia

Rafinăriile vechi ale PDVSA operează la o fracţiune din capacitatea lor din cauza sancţiunilor paralizante impuse de SUA, relatează Reuters.

O pană de curent combinată cu lucrări de mentenanţă la rafinăria Cardon, a doua ca mărime din ţară, au făcut ca operaţiunile să fie sistate. Lucrările de întreţinere vor dura 18-21 de zile.

„Acesta este un program de întreţinere neplanificat pentru reparaţii importante la reactoarele rafinăriei”, au declarat oficialii.

În contextul invaziei Ucrainei, Venezuela a devenit un jucător important pe piaţa petrolieră, mai ales că statele europene nu vor să mai achiziţioneze servicii energetice de la Rusia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici