Muammar Kadhafi va fi înmormântat într-un loc secret, pentru a evita pelerinajele

Trupul neînsufleţit al fostului lider libian Muammar Kadhafi, ucis joi la Sirt, va fi înmormântat într-un loc secret pentru a evita orice pelerinaj la mormântul său pe viitor, au declarat vineri membri ai Consiliului militar din Misrata, unde se află cadavrul acestuia în prezent, relatează AFP.

131 afișări
Imaginea articolului Muammar Kadhafi va fi înmormântat într-un loc secret, pentru a evita pelerinajele

Muammar Kadhafi va fi înmormântat într-un loc secret, pentru a evita pelerinajele (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Premierul Consiliului Naţional de Tranziţie (CNT) libian "Mahmoud Jibril ne-a dat acest sfat când a venit să vadă cadavrul", vineri după-amiază, a explicat un membru al Consiliului militar, sub acoperirea anonimatului. Afirmaţiile acestuia au fost confirmate de mai mulţi colegi ai săi.

"Această decizie este menită să evite ca pe viitor anumiţi pro-Kadhafi să efectueze un pelerinaj la mormântul său", a precizat acest oficial, adăugând că se va proceda "ca în cazul lui Adolf Hitler", dictatorul nazist al cărui cadavru a dispărut după sinuciderea în buncărul său din Berlin în 1945.

Dar potrivit unora dintre aceste surse, o reunine va avea loc sâmbătă pentru a-i convinge pe ultimii sceptici, a ajunge la un consens şi a adopta o decizie formală.

Formând o coadă de sute de metri lungime vineri după-amiază, mii de persoane au venit să vadă cadavrul lui Muammar Kadhafi, expus într-o cameră frigorifică, la periferia oraşului Misrata.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici