Mulţime de protestatari în Piaţa Tahrir din Cairo. Manifestanţii au stocat pietre, iar autorităţile au suplimentat trupele armate

Manifestanţii au stocat pietre în Piaţa Tahrir din Cairo, unde s-au adunat în număr mare vineri dimineaţa, pentru a participa la proteste numite de participanţi "Ziua Plecării", iar autorităţile au suplimentat forţele de ordine, înarmate cu arme automate, relatează CNN.

55 afișări
Imaginea articolului Mulţime de protestatari în Piaţa Tahrir din Cairo. Manifestanţii au stocat pietre, iar autorităţile au suplimentat trupele armate

Mulţime de protestatari în Piaţa Tahrir din Cairo. Manifestanţii au stocat pietre, iar autorităţile au suplimentat trupele armate (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Un număr important de manifestanţi erau deja prezenţi în Piaţa Tahrir până la ora locală 9.00 (9.00, ora României), iar trupele au înconjurat zona.

Manifestanţii antiguvernamentali şi-au instalat, în schimb, propriile puncte de control, pentru accesul în piaţă. Ei au planificat acest miting mizând pe o participare importantă, care să-l determine pe preşedintele egiptean, Hosni Mubarak, să demisioneze.

Autorităţile au consolidat măsurile de securitate în jurul Pieţei încă de la prima oră. Au fost suplimentate forţele de ordine, înarmate cu arme automate, care au blocat, de asemenea, Podul 6 Octombrie, potrivit unui corespondent CNN.

Trupele au reţinut, deja, persoane care părăseau Piaţa, îndreptând armele spre acestea şi obligându-le să se culce la pământ.

Potrivit datelor oficiale, furnizate de Guvern, bilanţul răniţilor a crescut. Ministrul Sănătăţii a anunţat, citat de presa oficială, că numărul persoanelor rănite în timpul violenţelor a ajuns la 896. El a mai precizat că în aceste confruntări au fost ucise opt persoane.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici