Muntenegru a extrădat în Statele Unite doi români şi un italian acuzaţi de terorism

Autorităţile din Muntenegru au extrădat în Statele Unite doi cetăţeni români şi un italian acuzaţi că au încercat să vândă armament grupării teroriste FARC, informează site-ul publicaţiei Unione Sarda.

265 afișări
Imaginea articolului Muntenegru a extrădat în Statele Unite doi români şi un italian acuzaţi de terorism

Muntenegru a extrădat în Statele Unite doi români şi un italian acuzaţi de terorism (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Românii Cristian Vintilă (în vârstă de 44 de ani) şi Flaviu Virgil Georgescu (42 de ani), împreună cu fostul deputat italian Massimo Romagnoli (43 de ani) - aflaţi în arest preventiv în Muntenegru din decembrie 2014 - au fost extrădaţi miercuri dimineaţă în Statele Unite.

Cei trei suspecţi - arestaţi pe 16 decembrie 2014, la Podgoriţa, într-o operaţiune efectuată de autorităţile muntenegrene în colaborare cu agenţi americani - se consideră nevinovaţi.

Cristian Vintilă, Virgil Flaviu Georgescu şi Massimo Romagnoli sunt acuzaţi de conspiraţie în vederea vânzării unor cantităţi mari de armament organizaţiei teroriste Forţele Armate Revoluţionare din Columbia (FARC). Potrivit actului de acuzare, în perioada mai-octombrie 2014, cei trei inculpaţi au conspirat în vederea vânzării de armament, inclusiv arme automate şi tunuri antiaeriene, ştiind că armele urmau să ajungă la FARC, care le-ar fi utilizat împotriva unor cetăţeni americani. Cei trei au fost surprinşi în flagrant în timp ce urmau să vândă armele unor agenţi ai Agenţiei americane Antidrog (DEA). Suspecţii au fost inculpaţi pentru terorism în Statele Unite.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici