Mustaţa ambasadorului american în Coreea de Sud, subiect de controversă. Harris: Am încercat să cresc în înălţime, dar nu am putut

Ambasadorul american în Coreea de Sud a fost nevoit să îşi apere decizia de a-şi lăsa mustaţă, după ce unele persoane au criticat înfăţişarea diplomatului, transmite The Independent.

1264 afișări
Imaginea articolului Mustaţa ambasadorului american în Coreea de Sud, subiect de controversă. Harris: Am încercat să cresc în înălţime, dar nu am putut

Mustaţa ambasadorului american în Coreea de Sud, subiect de controversă. Harris: Am încercat să cresc în înălţime, dar nu am putut

Unii cetăţeni ai statului asiatic au asociat mustaţa ambasadorului american la Seul, Harry Harris, cu ocupaţia brutală japoneză.

Harris, un fost militar, fiul unei femei de origine japoneză şi al unui american, a fost numit în funcţie în iulie 2018. El a spus că şi-a lăsat mustaţă pentru a „pune o pauză între cariera de militar şi cea de diplomat”. „Am încercat să cresc în înălţime, dar nu am putut, aşa că am încercat să întineresc, dar nu am putut. Dar pot să îmi las mustaţă şi am făcut asta”, a declarat Harris. El a adăugat că au fost mulţi lideri sud-coreeni care au avut mustaţă „dar nimeni nu pare să se concentreze pe acest lucru”.

În timpul ocupaţiei japoneze, toţi cei opt guvernatori ai coloniei au avut mustaţă.

Relaţiile dintre SUA şi Coreea de Sud au devenit tensionate după ce preşedintele Donald Trump a cerut recent statului asiatic să plătească cu 400% mai mult, adică aproximativ 4,7 miliarde de dolari în 2020, pentru menţinerea trupelor americane în peninsulă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici