NASA intensifică asistenţa acordată pentru găsirea avionului Boeing 777 dispărut

Administraţia Naţională Aeronautică şi Spaţială din Statele Unite va intensifica asistenţa logistică oferită operaţiunilor internaţionale de căutare, în sudul Oceanului Indian, a posibilelor resturi ale avionului Boeing 777 al Malaysian Airlines, dispărut de două săptămâni.

167 afișări
Imaginea articolului NASA intensifică asistenţa acordată pentru găsirea avionului Boeing 777 dispărut

NASA intensifică asistenţa acordată pentru găsirea avionului Boeing 777 dispărut (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

NASA s-a alăturat de o săptămână eforturilor de căutare a Cursei MH370, oferind acces la baza de date care conţine imagini filmate prin satelit, informează Fox News.

În contextul imaginilor filmate prin satelit care surprind două obiecte în sudul Oceanului Indian, "NASA va mobiliza în următoarele zile dispozitivele tehnice existente pentru vizualizarea zonei respective", a declarat purtătorul de cuvânt al Agenţiei.

Navele şi aeronavele trimise în zona unde ar putea fi obiectele suspecte nu au găsit nimic deocamdată, iar experţi australieni au explicat că este posibil ca părţile aeronavei să se fi scufundat între timp.

Avionul Boeing 777 al companiei Malaysian Airlines a dispărut pe 8 martie, în timp ce se deplasa de la Kuala Lumpur spre Beijing. La bordul avionului erau 239 de pasageri şi membri ai echipajului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici