NATO îndeamnă Rusia să retragă armamentul greu din estul Ucrainei

Rusia trebuie să retragă armamentul greu din regiunile separatiste situate în estul Ucrainei, afirmă secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, citat de site-ul agenţiei Reuters.

692 afișări
Imaginea articolului NATO îndeamnă Rusia să retragă armamentul greu din estul Ucrainei

NATO îndeamnă Rusia să retragă armamentul greu din estul Ucrainei

"Suspendarea confruntărilor militare este încurajatoare, dar este încă fragilă şi insuficientă", a declarat Stoltenberg în cursul vizitei în Ucraina.

"Armamentul greu este încă acolo, ... susţinerea acordată separatiştilor continuă", a adăugat Stoltenberg cu ocazia inaugurării unui poligon militar în apropierea oraşului ucrainean Lviv.

Rusia este acuzată că a trimis armament greu în Ucraina pentru a oferi sprijin insurgenţilor separatişti din regiunile Doneţk şi Lugansk. Moscova respinge acuzaţiile.

Conflictul separatist din estul Ucrainei, izbucnit în martie 2014, s-a soldat până acum cu cel puţin 6.500 de morţi.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici