NATO: Rusia nu a retras militarii staţionaţi la frontiera cu Ucraina

Alianţa Nord-Atlantică nu a constatat "mişcări masive şi semnificative" care să confirme anunţul preşedintelui Vladimir Putin privind retragerea a 17.600 de militari staţionaţi de-a lungul frontierei cu Ucraina, anunţă un oficial NATO, citat de AFP.

1055 afișări
Imaginea articolului NATO: Rusia nu a retras militarii staţionaţi la frontiera cu Ucraina

NATO: Rusia nu a retras militarii staţionaţi la frontiera cu Ucraina (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Ne-ar fi plăcut să salutăm retragerea trupelor ruse de la frontiera cu Ucraina, pentru că acest lucru ar fi fost un pas în direcţia cea bună. Dar, deocamdată, nu am observat mişcări majore şi semnificative de trupe", a precizat oficialul militar NATO.

Preşedintele Vladimir Putin a ordonat retragerea trupelor ruse staţionate la frontiera cu Ucraina. Potrivit Kremlinului, ordinul de retragere vizează 17.600 de militari implicaţi în ultimele în manevre în regiunea Rostov, situată în sudul Rusiei, în apropierea frontierei cu Ucraina.

"Există în continuare o forţă importantă şi capabilă, poziţionată la frontiera cu Ucraina; militarii şi echipamentele grele trebuie retraşi", a subliniat oficialul NATO, cerând Rusiei să înceteze susţinerea insurgenţilor separatişti din estul Ucrainei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici