NATO: Strategia în Afganistan rămâne neschimbată după revocarea generalului McChrystal

Strategia NATO în Afganistan rămâne neschimbată, în pofida revocării generalului american Stanley McChrystal din funcţia de comandant al trupelor NATO în această ţară, a declarat miercuri secretarul general al Alianţei, Anders Fogh Rasmussen.

16 afișări
Imaginea articolului NATO: Strategia în Afganistan rămâne neschimbată după revocarea generalului McChrystal

NATO: Strategia în Afganistan rămâne neschimbată după revocarea generalului McChrystal (Foto) (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Rasmussen i-a mulţumit generalului McChrystal "pentru activitatea sa în serviciul NATO şi pentru efortul enorm pe care l-a investit în comandamentul misiunii ISAF".

"Chiar dacă nu va mai fi comandant, abordarea la care a contribuit este bună. Strategia continuă să beneficieze de sprijinul NATO şi forţele noastre continuă să o pună în aplicare", a declarat Rasmussen într-un comunicat.

"Afganii nu trebuie să se îndoiască de faptul că vom continua misiunea în parteneriat cu ei", a subliniat el.

"Vom rămâne atât timp cât va fi necesar pentru a face treaba", a adăugat el.

Revocarea generalului McChrystal "nu va avea impact asupra strategiei NATO în vederea stalibităţii în Afganistan", iar secretarul general salută nominalizarea generalului David Petraeus" ca succesor al acestuia, a adăugat Alianţa într-un comunicat separat.

Totodată, purtătorul de cuvânt al preşedintelui afgan, Hamid Karzai, a anunţat că acesta respectă decizia preşedintelui american de a-l revoca pe generalul McChrystal.

"Aceasta este o decizie internă a administraţiei americane. O respectăm", a declarat Waheed Omar, contactat prin telefon de AFP.

"Înlocuitorul său, generalul David Petraeus, este o persoană care cunoaşte Afganistanul, cunoaşte foarte bine regiunea şi este un general experimentat", a declarat Omar.

"Suntem pregătiţi să colaborăm cu el", a adăugat acesta.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici