NAUFRAGIUL COSTA CONCORDIA: Numeroşi pasageri ai vasului, inclusiv români, pregătesc o acţiune judiciară

Pasageri ai vasului de croazieră Costa Concordia, inclusiv români, au luat legătura cu o firmă de avocatură americană în scopul lansării unui proces civil pentru a primi despăgubiri, informează Le Figaro, în ediţia online.

720 afișări
Imaginea articolului NAUFRAGIUL COSTA CONCORDIA: Numeroşi pasageri ai vasului, inclusiv români, pregătesc o acţiune judiciară

NAUFRAGIUL COSTA CONCORDIA: Numeroşi pasageri ai vasului, inclusiv români, pregătesc o acţiune judiciară (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Am fost contactaţi de pasageri din întreaga lume, din România până în Peru, Italia şi Statele Unite, şi suntem pregătiţi să iniţiem o acţiune legală împotriva părţilor responsabile", a declarat Mitchell Proner, de la cabinetul new-yorkez de avocatură Proner and Proner.

"Vom depune plângerea miercuri, la Miami", a precizat el.

Daunele solicitate sunt de 125.000 de euro pentru pasagerii care nu au fost răniţi, o sumă mai mare pentru cei răniţi şi câteva milioane de euro pentru persoanele decedate.

Încă două cadavre au fost descoperite, luni, la bordul navei Costa Concordia, bilanţul victimelor naufragiului din 13 ianuarie ridicându-se la 15 morţi.

Vasul de croazieră Costa Concordia, care avea la bord peste 4.200 de pasageri şi membri ai echipajului, s-a lovit de stânci şi s-a scufundat parţial, pe 13 ianuarie, în apropierea insulei italiene Giglio, în Marea Tireniană. La bordul navei de croazieră au fost 29 de turişti români şi 27 de români membri ai echipajului, potrivit MAE.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici