NAUFRAGIUL COSTA CONCORDIA: Pasagerii vasului de croazieră eşuat vor fi despăgubiţi, anunţă reprezentantul din România

Compania Costa Crociere, proprietarul vasului de croazieră Concordia, va lua măsuri concrete pentru despăgubirea pasagerilor navei eşuate şi a pasagerilor care aveau rezervări pe viitoare itinerarii, anunţă Club Croaziere, reprezentantul autorizat din România al Costa Cruises.

1351 afișări
Imaginea articolului NAUFRAGIUL COSTA CONCORDIA: Pasagerii vasului de croazieră eşuat vor fi despăgubiţi, anunţă reprezentantul din România

NAUFRAGIUL COSTA CONCORDIA: Pasagerii vasului de croazieră eşuat vor fi despăgubiţi, anunţă reprezentantul din România (Imagine: Mediafax foto/AFP)

Potrivit comunicatului, reprezentanţii Costa Crociere (Costa Cruises) au luat legătura cu persoanele de la bord revenite în ţările de origine după accident, "pentru a se stabili starea lor fizică şi psihică şi pentru a le oferi servicii medicale şi psihologice".

Pasagerii urmează să fie contactaţi din nou pentru a le fi comunicate modalităţile de despăgubire.

"Despăgubirile pentru prejudiciile materiale au fost stabilite astfel: restituirea costurilor totale ale pachetului de croazieră şi a cheltuielilor aferente deplasării până la portul de îmbarcare, anularea tuturor sumelor de bani plătite pentru achiziţiile făcute pe navă sau a depozitelor de numerar efectuate la bord, precum şi compensaţii materiale pentru obiectele personale rămase la bordul navei", precizează comunicatul.

În plus, compania Costa Crociere (Costa Cruises) va stabili indemnizaţiile ce vor fi acordate ca urmare a producerii accidentului.

Compania va acorda compensaţii şi pasagerilor care aveau rezervate viitoare croaziere cu vasul Costa Concordia.

Vasul de croazieră Costa Concordia, care avea la bord peste 4.200 de pasageri şi membri ai echipajului, s-a lovit de stânci şi s-a scufundat parţial, pe 13 ianuarie, în apropierea insulei italiene Giglio, în Marea Tireniană. Bilanţul naufragiului este de cel puţin 11 morţi, iar aproximativ 20 de persoane sunt date dispărute.

La bordul navei de croazieră au fost 29 de turişti români şi 27 de români membri ai echipajului, potrivit MAE.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici