NAUFRAGIUL COSTA CONCORDIA: Stare de catastrofă ecologică în zona unde s-a scufundat vasul de croazieră

Guvernul italian a decis, vineri, să decreteze starea de catastrofă ecologică în apropierea Insulei Giglio din Marea Tireniană, în locul unde s-a scufundat parţial vasul de croazieră Costa Concordia.

1281 afișări
Imaginea articolului NAUFRAGIUL COSTA CONCORDIA: Stare de catastrofă ecologică în zona unde s-a scufundat vasul de croazieră

NAUFRAGIUL COSTA CONCORDIA: Stare de catastrofă ecologică în zona unde s-a scufundat vasul de croazieră (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Decizia a fost confirmată de ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul, Piero Giarda, după încheierea şedinţei de Guvern.

"Decizia constă în faptul că toate operaţiunile legate de acest accident sunt de interes naţional şi necesită asistenţă din partea instituţiilor naţionale", a explicat ministrul Mediului, Corrado Clini.

Cel puţin 11 persoane au murit după naufragiul vasului de croazieră Costa Concordia, care avea la bord peste 4.200 de persoane. Aproximativ 20 de persoane sunt date dispărute.

În rezervoarele navei sunt 2.380 de tone de carburant care riscă să se scurgă în mare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici