Navă comercială sud-coreeană, atacată de piraţi în apropierea Strâmtorii Singapore

O navă comercială sub pavilion sud-coreean a fost atacată, luni, de piraţi în apropierea Strâmtorii Singapore, atacatorii reuşind să fure 13.000 de dolari, au declarat oficiali sud-coreeni, citaţi de agenţia de ştiri Yonhap.

1778 afișări
Imaginea articolului Navă comercială sud-coreeană, atacată de piraţi în apropierea Strâmtorii Singapore

Navă comercială sud-coreeană, atacată de piraţi în apropiere de Strâmtoarea Singapore

Piraţii, înarmaţi cu arme de foc, au luat cu asalt nava comercială CK Bluebell, de 44.123 de tone, în largul mării, la aproximativ 160 de kilometri depărtare de intrarea în strâmtoare.

Nu s-au înregistrat decese în urma atacului, însă unii membri ai echipajului navei comerciale au suferit răni uşoare în urma confruntării cu piraţii.

În afară de suma de 13.000 de dolari, piraţii au luat şi unele bunuri personale ale membrilor echipajului, inclusiv telefoane mobile, haine sau încălţăminte, au mai precizat oficialii sud-coreeni.

Nava comercială, care venea din Brazilia şi se îndrepta spre portul sud-coreean Incheon, şi-a reluat călătoria după atac.

"Un cargou obişnuită se deplasează cu o viteză mai mică de 15 noduri. Dar o şalupă rapidă controlată de piraţi s-a apropiat de nava cargo cu o viteză de peste 20 de noduri. Apoi, şapte piraţi înarmaţi s-au suit la bord şi au atacat marinarii timp de aproximativ 30 de minute" a declarat un oficial din cadrul Ministerului Afacerilor Maritime şi Pescuitului.

În ultimii ani, pe fondul intensificării activităţilor de patrulare maritimă, amploarea pirateriei pe ruta între Oceanul Indian şi cel Pacific, care trece prin Singapore, Malaysia şi Indonezia, s-a diminuat semnificativ.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici