Nava scufundată în fluviul Volga nu avea licenţă pentru transport de persoane

Nava de croazieră Bulgaria care s-a scufundat duminică, pe Volga, în largul oraşului Kazan, nu avea licenţă pentru transport de persoane, a anunţat procurorul Serghei Belov, relatează Itar-Tass în pagina electronică.

544 afișări
Imaginea articolului Nava scufundată în fluviul Volga nu avea licenţă pentru transport de persoane

Nava scufundată în fluviul Volga nu avea licenţă pentru transport de persoane (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Nava Bulgaria făcea parte din compania de transport maritim de marfă Kama River, cu sediul în Perm. Nava a fost închiriată de o altă organizaţie, care, ulterior, a închiriat-o unor cetăţeni.

Nava Bulgaria a fost supusă unor verificări tehnice şi a obţinut avizul de navigaţie, la 15 iunie iunie 2011. La sfârşitul lui mai, compania "Agrorechtur" a solicitat o licenţă pentru tranport de persoane, dar, la momentul efectuării inspecţiei tehnice, licenţa nu era pregătită şi nu a fost eliberată solicitantului. Astfel, această călătorie pe râul Volga a fost efectuată ilegal.

În afară de acest lucru, au fost constatate încălcări "grave" cu privire la mentenenţa navei, iar managerul navei a încălcat regulile de securitate a navigaţiei, permiţând îmbarcarea a cel puţin 50 de persoane în plus, a mai declarat Belov.

De asemenea, nava a efectuat această ultimă cursă fără ca motorul din stânga să funcţioneze. Concentrarea combustibilului la tribord a condus la o înclinare a navei cu aproape patru grade. La tribord erau depozitate şi alte lichide, pentru uz tehnic, iar echilibrul navei a fost afectat, a mai declarat procurorul.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici