Nave de salvare germane, sechestrate în Italia din cauza încălcării legii migraţiei

Autorităţile din Italia au sechestrat vineri două nave de salvare conduse de organizaţii caritabile germane pentru că au încălcat regulile privind migraţia, a anunţat paza de coastă italiană, potrivit Reuters.

1653 afișări
Imaginea articolului Nave de salvare germane, sechestrate în Italia din cauza încălcării legii migraţiei

Organizaţia Mare*Go a anunţat că nu a respectat instrucţiunile de a debarca 36 de migranţi în portul sicilian Trapani, ducându-i în schimb pe insula Lampedusa.

Nava de salvare este blocată timp de 20 de zile în Lampedusa, a explicat ONG-ul într-un comunicat, adăugând că pedeapsa va fi completată „probabil cu o amendă" pentru încălcarea noii legislaţii promovate de Guvernul italian

Paza de coastă italiană a confirmat că a sechestrat această navă, precum şi o a doua, Sea-Eye 4, care a acostat în oraşul de coastă Ortona, în estul Italiei, cu 49 de migranţi la bord.

Premierul Giorgia Meloni a declarat în decembrie că măsurile drastice împotriva navelor deţinute de organizaţii sunt necesare pentru a le împiedica să acţioneze ca „bărci feribot" pentru migranţi. Cu toate acestea, noile reguli nu au reuşit să reducă fluxurile de migraţie maritimă.

Aproximativ 50.400 de debarcări au fost înregistrate în 2023, faţă de aproximativ 19.700 în aceeaşi perioadă din 2022, potrivit Ministerului de Interne din Italia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
nave,
lege,
italia

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici