Navele de luptă americane din Marea Neagră sunt monitorizate constant, avertizează Rusia

Amiralul rus Vladimir Valuev a declarat, marţi, că navele de luptă americane din Marea Neagră sunt monitorizate constant, în condiţiile în care Marina Statelor Unite şi-a intensificat prezenţa militară în regiune, relatează site-ul agenţiei Sputnik.

1441 afișări
Imaginea articolului Navele de luptă americane din Marea Neagră sunt monitorizate constant, avertizează Rusia

Navele de luptă americane din Marea Neagră sunt monitorizate constant, avertizează Rusia

"Acele nave se află pe radarul nostru, cu siguranţă, sunt monitorizate constant. Dacă vor demonstra acţiuni ostile sau provocatoare, în funcţie de gradul de insolenţă şi de daune, vor primi un răspuns pe măsură. Deocamdată, acestea nu reprezintă o ameninţare deosebită", a spus Valuev.

Potrivit amiralului rus, sistemul de recunoaştere al flotei ruse din Marea Neagră cataloghează aşa-numite "obiecte prioritare", iar două nave de luptă ale SUA ar putea intra sub această categorie.

Marţi, un oficial militar american citat de televiziunea CNN a precizat că Marina Statelor Unite îşi intensifică prezenţa militară în zona Mării Negre, ca parte a strategiei de contrabalansare a influenţei Federaţiei Ruse în regiune.

În prezent, navele de luptă USS Carney şi USS Ross "desfăşoară operaţiuni de securitate maritimă" în Marea Neagră.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici