Negocierile ONU privind soluţionarea conflictului din Siria ar putea fi reluate pe 7 martie

Negocierile mediate de ONU între guvernul sirian şi opoziţie, în vederea unui acord de pace, ar putea fi reluate pe 7 martie, la Geneva, a anunţat, vineri, un oficial al Ministerului de Externe din Rusia, potrivit publicaţiei Le Figaro.

169 afișări
Imaginea articolului Negocierile ONU privind soluţionarea conflictului din Siria ar putea fi reluate pe 7 martie

Negocierile ONU privind soluţionarea conflictului din Siria ar putea fi reluate pe 7 martie

Cele două tabere au iniţiat în februarie o rundă de negocieri în vederea soluţionării conflictului din Siria care durează din martie 2011, însă reprezentanţii opoziţiei siriene au abandonat discuţiile până la încetarea temporară a conflictelor armate din ţară.

SUA şi Rusia au anunţat în această săptămână un armistiţiu în acest sens care va intra în vigoare sâmbătă, însă, în ultimele zile, Rusia şi-a intensificat campania militară din ţară care sprijină forţele loiale administraţiei Bashar al-Assad.

ONU încearcă să medieze prima serie de negocieri în vederea soluţionării războiului civil din Siria care durează din 2011, după ce, în decembrie, Guvernul sirian şi membrii opoziţiei au semnat un acord care prevede o tranziţie politică de 18 luni în vederea stabilizării situaţiei din ţară.

Siria se confruntă din martie 2011 cu un conflict între forţele regimului Bashar al-Assad şi grupări rebele, printre care se află şi organizaţii teroriste precum Stat Islamic. Potrivit unui raport realizat de Centrul Sirian pentru Studii Politice, prezentat la începutul lunii februarie, circa 470.000 de persoane au murit în acest conflict, peste 1,9 milioane au fost rănite şi 45% dintre locuitori (peste 10,5 milioane) şi-au părăsit locuinţele, mutându-se în alte zone ale ţării sau emigrând.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici