Nelson Mandela "pare să fie bine", susţine nepotul său

Starea de sănătate a fostului preşedinte sud-african Nelson Mandela, spitalizat de o săptămână din cauza unei infecţii pulmonare, este încurajatoare, a anunţat nepotul său, sâmbătă, după ce l-a vizitat în această săptămână.

107 afișări
Imaginea articolului Nelson Mandela "pare să fie bine", susţine nepotul său

Nelson Mandela (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Pare să fie bine, acest lucru ne-a dat speranţa că îşi va reveni în curând", a declarat Mandla Mandela, care s-a exprimat în xhosa, la funeraliile unei verişoare a eroului luptei împotriva apartheidului în satul său Qunu (sud).

Numeroase persoane venite să îi aducă un ultim omagiu lui Florence Mandela s-au rugat şi au cântat imnuri pentru fostul preşedinte.

Un preot a rostit o rugăciune specială, cerând asistenţei să respecte un minut de reculegere pentru Mandela, care este spitalizat la Pretoria în stare gravă.

"Vrem să vă asigurăm de rugăciunile noastre pentru simbolul, părintele naţiunii", i-a spus reverendul Manciya familiei Mandela.

"Ne rugăm pentru însănătoşirea sa. Ne rugăm să fiţi alături de el în fiecare minut, în fiecare oră şi în fiecare moment".

Familia lui Nelson Mandela s-a succedat toată săptămâna la spital, unde a fost vizitat de soţia sa Graça şi de fosta sa soţie Winnie, de cele trei fiice care mai trăiesc şi majoritatea celor 17 nepoţi ai săi.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici