Netanyahu spune că Israelul se pregăteşte pentru scenarii de război şi în alte zone decât Gaza

Israelul îşi continuă războiul în Gaza, dar se pregăteşte pentru astfel de scenarii şi în alte zone, a declarat, joi, premierul Benjamin Netanyahu, pe fondul îngrijorării că Iranul se pregăteşte să lovească Israelul ca răspuns pentru uciderea unor comandanţi militari iranieni de rang înalt.

405 afișări
Imaginea articolului Netanyahu spune că Israelul se pregăteşte pentru scenarii de război şi în alte zone decât Gaza

Netanyahu spune că Israelul se pregăteşte pentru scenarii de război şi în alte zone decât Gaza

"Oricine ne face rău, noi îi vom face rău. Suntem pregătiţi să răspundem tuturor nevoilor de securitate ale statului Israel, atât în defensivă, cât şi în ofensivă", a declarat Benjamin Netanyahu, citat de Reuters.

Israelul s-a pregătit pentru posibile represalii ale Teheranului după uciderea unui general şi a altor şase ofiţeri într-un atac aerian asupra complexului ambasadei iraniene din Damasc, la 1 aprilie. Israelul nu şi-a asumat responsabilitatea acestui atac, dar liderul suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei, a declarat, miercuri, că ”Israelul trebuie să fie pedepsit şi va fi".

Pe de altă parte, cele mai multe trupe israeliene au fost retrase deocamdată din Gaza, în vederea pregătirii unui asalt asupra oraşului Rafah, din sudul Fâşiei, unde se adăpostesc peste un milion de palestinieni, dar luptele au continuat în diferite zone ale enclavei.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici