New York vrea să găzduiască Convenţia Democrată din 2016

O delegaţie democrată a început luni o vizită la New York, cu scopul de a studia oferta celui mai mare oraş american de a găzdui Convenţia Democrată de dinaintea alegerilor prezidenţiale din 2016.

55 afișări
Imaginea articolului New York vrea să găzduiască Convenţia Democrată din 2016

New York vrea să găzduiască Convenţia Democrată din 2016 (Imagine: Hepta)

"Pentru a găzdui un eveniment cum este Convenţia Democrată din 2016, pur şi simplu nu există alt loc ca New York-ul", a subliniat într-un comunicat guvernatorul statului Andrew Cuomo. "Vom urni cerul şi pământul pentru ca această Convenţie să aibă loc la New York", a declarat vineri seara primarul democrat Bill de Blasio.

Delegaţia de 15 experţi din cadrul Comitetului Naţional Democrat (DNC), primită de zeci de persoane care agitau panori cu mesaje de bun venit, a vizitat Barclays Center din Brooklyn, un complex sportiv şi pentru spectacole deschis în 2012 care poate găzdui până la 18.000 de spectatori.

Cinci oraşe se află în competiţie în vederea găzduirii Convenţiei - o reuniune uriaşă care, în mod tradiţional, învesteşte candidatul partidului în alegerile prezidenţiale - şi anume Birmingham (Alabama), Columbus (Ohio), Phoenix (Arizona), New York şi Philadelphia (Pennsylvania), un oraş pe care experţii îl vor vizita săptămâna aceasta şi care pare, în prezent, să fie cel mai bine plasat.

Decizia va fi adoptată la sfârşitul anului sau la începutul anului viitor. Data Convenţiei nu a fost stabilită încă.

Oraşul Cleveland, în statul Ohio, foarte disputat politic, a fost deja ales să găzduiască Convenţia Republicană în vara lui 2016.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici