Nick Clegg demisionează de la conducerea Partidului Liberal-Democrat - VIDEO

Liderul liberal-democraţilor din Marea Britanie, Nick Clegg, a demisionat vineri de la conducerea partidului după ce a descris alegerile de joi drept "cea mai puternică lovitură primită de liberal-democraţi de la înfiinţarea partidului".

259 afișări
Imaginea articolului Nick Clegg demisionează de la conducerea Partidului Liberal-Democrat - VIDEO

Nick Clegg demisionează de la conducerea Partidului Liberal-Democrat (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Clegg şi-a anunţat demisia după ce a afirmat că rezultatele alegerilor au fost "incomensurabil mai zdrobitoare şi mai rele" decât se aştepta. El a adăugat că acestea au fost "cea mai puternică lovitură primită de liberal-democraţi de la înfiinţarea partidului", relatează Sky News, în pagina electronică.

"M-am aşteptat permanent ca aceste alegeri să fie excepţional de dificile pentru liberal-democraţi, având în vederea responsabilităţile grele pe care le-am avut în Guvern în cele mai dificile circumstanţe. Dar în mod clar, rezultatele au fost incomensurabil mai zdrobitoare şi mai rele decât ne temeam. Pentru aceasta, bineînţeles, trebuie să îmi asum responsabilitatea şi prin urmare anunţ că voi demisiona din funcţia de preşedinte al liberalilor-democraţi", a declarat el.

"Este pur şi simplu trist să vezi cum atât de mulţi prieteni şi colegi care şi-au servit circumscripţiile în mod sârguincios, atât de mulţi ani, şi-au pierdut mandatele pentru că lucrurile au scăpat total de sub controlul lor", a adăugat el.

Anunţul are loc după ce câţiva candidaţi cu greutate în partid şi-au pierdut mandatele.

 

 

#GE2015 result was "immeasurably more crushing than I could ever have feared"-#LibDem Leader, Nick Clegg, resigns

Posted by BBC News on Friday, 8 May 2015

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici