Nicolas Maduro, ironic la adresa lui Donald Trump

Preşedintele Venezuelei, Nicolas Maduro, a transmis, duminică, un mesaj ironic preşedintelui american Donald Trump, afirmând că sancţiunile şi criticile Washingtonului l-au făcut faimos în întreaga lume, informează site-ul agenţiei de presă Reuters.

2338 afișări
Imaginea articolului Nicolas Maduro, ironic la adresa lui Donald Trump

Nicolas Maduro, ironic la adresa lui Donald Trump

”Este o onoare că şeful imperiului mă menţionează în fiecare zi. Înseamnă că fac ceva bine”, a afirmat ironic Maduro, care a efectuat recent o vizită în Rusia.

Statele Unite au aplicat sancţiuni financiare împotriva Venezuelei, ţara care furnizează 10% din petrolul pe care îl consumă SUA, iar Donald Trump a precizat că Guvernul său este pregătit să ia măsuri suplimentare, dacă Nicolas Maduro continuă pe calea unei guvernări autoritariste.

”Donald Trump a devenit liderul opoziţiei din Venezuela. M-a făcut faimos în întreaga lume. De fiecare dată când vorbeşte despre mine lumea mă iubeşte şi mai mult”, a mai spus preşedintele Venezuelei, adăugând că are o imagine foarte bună în statele care au relaţii deteriorate cu SUA.

”O nouă lume se deschide pentru Venezuela datorită sancţiunilor impuse de Trump”, a adăugat Maduro.

Venezuela se confruntă cu grave probleme economice din cauza inflaţiei galopante şi scăderii preţului petrolului, iar această situaţie a condus la ample proteste împotriva preşedintelui Nicolas Maduro, soldate cu decesul a peste 100 de manifestanţi. Opoziţia îl acuză pe liderul de la Caracas că apelează la manevre politice pentru a evita declanşarea de alegeri anticipate şi pentru a acumula şi mai multă putere. După luni de proteste violente, Maduro a dispus crearea unei Adunări Constituante, care este controlată de partidul de guvernământ, ca să contracareze Parlamentul dominat de opoziţie.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici