Noi dezvăluiri despre accidentul de la Smolensk: Piloţii avionului preşedintelui polonez, îndrumaţi să aterizeze în pofida ceţii

Piloţii avionului în care se afla preşedintele Poloniei, Lech Kacynski, au fost îndrumaţi de membri ai anturajului prezidenţial să aterizeze la Smolensk, în 2010, în pofida vizibilităţii reduse, potrivit conversaţiilor înregistrate de cutia neagră.

1915 afișări
Imaginea articolului Noi dezvăluiri despre accidentul de la Smolensk: Piloţii avionului preşedintelui polonez, îndrumaţi să aterizeze în pofida ceţii

Noi dezvăluiri despre accidentul de la Smolensk: Piloţii avionului preşedintelui polonez, îndrumaţi să aterizeze în pofida ceţii (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Piloţii le-au cerut pasagerilor avionului prezidenţial de mai multe ori să păstreze liniştea sau să iasă din carlingă, potrivit stenogramei conversaţiilor prezentată de postul de radio polonez RMF FM.

În plus, din conversaţii reiese că persoanele din apropierea cabinei de pilotaj consumau bere, chiar dacă nu există indicii că piloţii ar fi consumat alcool.

Avionul s-a prăbuşit în anul 2010 în apropierea aeroportului militar rus Smolensk, provocând moartea a 96 de persoane, inclusiv a preşedintelui Poloniei, Lech Kaczynski, a soţiei acestuia, a guvernatorului Băncii centrale poloneze şi a unor oficiali militari de rang înalt.

Procurorii militari polonezi, care investighează cazul, au refuzat să comenteze dezvăluirile.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici