Nou caz de Ebola CONFIRMAT în SUA: Un al doilea cadru medical din Texas este contaminat cu virusul febrei hemoragice

Un al doilea cadru medical de la spitalul din Texas unde s-a înregistrat primul caz de contaminare cu virusul Ebola din Statele Unite a contractat virusul febrei hemoragice, au anunţat miercuri autorităţile locale, citate de AFP.

1205 afișări
Imaginea articolului Nou caz de Ebola CONFIRMAT în SUA: Un al doilea cadru medical din Texas este contaminat cu virusul febrei hemoragice

Nou caz de Ebola CONFIRMAT în SUA (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Ca şi în primul caz, persoana contaminată este un cadru medical care s-a ocupat de cetăţeanul liberian Thomas Eric Duncan, infectat cu Ebola şi decedat la 4 octombrie la Texas Health Presbyterian Hospital, a precizat serviciul de sănătate din statul american Texas.

Această persoană s-a prezentat marţi cu febră la spital, unde a fost plasată imediat în regim de izolare.

"Autorităţile sanitare l-au interogat pe ultimul pacient, pentru a verifica rapid toate persoanele cu care s-a aflat în contact şi eventualele expuneri, iar aceste persoane vor fi examinate", a precizat serviciul de sănătate, într-un comunicat.

Autorităţile sanitare americane au confirmat duminică primul caz de Ebola contractat pe teritoriul Statelor Unite, al unei infirmiere în vârstă de 26 de ani de la Texas Presbyterian Hospital, care a declarat marţi că se simte bine.

Un număr de 76 de cadre medicale ar fi putut fi expuse la virusul Ebola când tratau pacientul originar din Liberia, decedat săptămâna trecută, au anunţat autorităţile sanitare americane marţi. Acest grup include toate persoanele care au intrat în cameră, precum şi cele care au manipulat probele de sânge ale bolnavului liberian, a precizat doctorul Thomas Frieden, directorul Centrului american pentru controlul şi prevenirea bolilor (CDC).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici