Oficial din domeniul sănătăţii: SUA vor trebui să îşi reconsidere poziţia faţă de Ebola

Statele Unite vor trebui "să îşi reconsidere" poziţia faţă de Ebola după contractarea acestui virus de către o femeie din Texas (sud) care l-a îngrijit pe pacientul de origine liberiană decedat miercuri, a apreciat luni un oficial de rang înalt din domeniul sănătăţii, citat de AFP.

390 afișări
Imaginea articolului Oficial din domeniul sănătăţii: SUA vor trebui să îşi reconsidere poziţia faţă de Ebola

Oficial din domeniul sănătăţii: SUA vor trebui să îşi reconsidere poziţia faţă de Ebola (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Trebuie să reconsiderăm maniera în care controlăm infectarea cu Ebola", a declarat în cursul unei conferinţe de presă directorul Centrului federal american pentru Controlul şi Prevenţia Bolilor (CDC), Tom Frieden.

De asemenea, Frieden a prezentat scuze pentru că, se pare, a acuzat-o pe femeia contaminată cu Ebola când a evocat o breşă în protocolul de protecţie, afirmând că s-a simţit "foarte prost" când a aflat că infirmiera a contractat virusul.

"Trebuie să lucrăm împreună şi să facem tot posibilul pentru a reduce riscul ca un alt membru din domeniul sănătăţii să fie infectat", a adăugat Frieden.

CDC continuă să investigheze infirmierii de la Texas Health Presbyterian Hospital din Dallas, cu scopul de a stabili dacă şi alte persoane dezvoltă simptome specifice febrei hemoragice Ebola, pentru care nu există vreun vaccin sau tratament omologat.

"Trebuie să luăm în calcul posibilitatea că ar putea exista şi alte cazuri, în special în rândul personalului îngrijitor", a avertizat Frieden, afirmând că, "din nefericire", nu ar fi "surprins".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici