Nouă morţi în Noua Zeelandă, între care patru străini, după prăbuşirea unui avion

Nouă persoane, între care şi patru străini, au murit sâmbătă după ce un avion de turism s-a prăbuşit în apropierea unei zone turistice celebre din Noua Zeelandă, au anunţat surse medicale şi din poliţie.

100 afișări
Imaginea articolului Nouă morţi în Noua Zeelandă, între care patru străini, după prăbuşirea unui avion

Gheţarul Fox - Noua Zeelandă (Imagine: Wikipedia)

Prăbuşirea a avut loc în apropierea pistei aeriene de la gheţarul Fox, un important loc turistic clasat de UNESCO, situat pe coasta de vest a Insulei de Sud.

"Cele nouă persoane de la bord au murit", a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei. Printre ele figurează un cetăţean irlandez, unul englez, unul australian şi unul german, a precizat el, fără a menţiona vârsta lor.

Detalii suplimentare sunt greu de obţinut din cauza caracterului regiunii greu accesibile. Purtătorul de cuvânt a adăugat că avionul Fletcher ar fi luat foc înainte de prăbuşire.

Aparatul de zbor este utilizat în special de operatorul Skydive New Zealand care activează în regiune de 25 de ani.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici