Nouriel Roubini, posibilă ţintă a spionilor ruşi arestaţi în SUA

Nouriel Roubini, reputatul economist care a prezis criza financiară mondială, ar fi putut fi ţinta spionilor ruşi arestaţi în SUA, având în vedere legăturile apropiate cu mai multe bănci centrale şi personalităţi precum şeful Rezervei Federale Ben Bernanke, potrivit presei internaţionale.

64 afișări
Imaginea articolului Nouriel Roubini, posibilă ţintă a spionilor ruşi arestaţi în SUA

Nouriel Roubini, posibilă ţintă a spionilor ruşi arestaţi în SUA (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Anna Chapman, una dintre persoanele suspectate de spionaj în favoarea Rusiei, l-a contactat pe Roubini pe Facebook, iar economistul, cunoscut şi pentru preferinţele sale pentru o viaţă mondenă, a recunoscut posibilitatea de a o fi întâlnit la un eveniment social.

Roubini a precizat totuşi că nu îşi aminteşte să fi avut o conversaţie directă cu aceasta, potrivit blogului EconomicPolicy Journal.

O altă posibilă legătură a economistului cu o persoană suspectată de spionaj este cea cu Cynthia Murphy, care ar fi primit ordin din partea autorităţilor de la Moscova să dezvolte relaţii cu colegi de clasă şi profesori, a relatat publicaţia New York Post.

"Raportează la centru informaţii privind datele personale şi trăsăturile de caracter ale persoanelor întâlnite, precum şi concluzii preliminare referitoare la posibilitatea de a fi recrutate de servicii", ar fi indicaţiile primite de Murphy.

Aceasta a obţinut un MBA la universitatea Columbia, dar şi o diplomă în finanţe la Leonard Stern School of Business de la Universitatea din New York, unde Roubini este profesor din 1995.

Roubini este unul dintre cei mai reputaţi economişti americani, cu legături apropiate cu personalităţi precum Larry Summers, Tim Geithner şi Ben Bernanke. Activitatea de consultant pentru mai multe bănci centrale îl transformă în una dintre cele mai probabile ţinte de spionaj din sectorul financiar.

Poliţia federală americană a arestat, recent, zece persoane acuzate de spionaj în favoarea Rusiei, iar încă un suspect este dat dispărut, după ce a fost reţinut şi ulterior eliberat pe cauţiune în Cipru.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici