„Nu avem nicio şansă împotriva Chinei". Un înalt oficial al Pentagonului a demisionat spunând că Beijingul se îndreaptă spre dominaţie globală

  • Un înalt oficial al Pentagonului şi-a dat demisia în semn de protest faţă de ritmul lent al transformării tehnologice din armata SUA.
  • El a declarat că nu poate suporta să vadă America fiind depăşită de China.
56836 afișări
Imaginea articolului „Nu avem nicio şansă împotriva Chinei". Un înalt oficial al Pentagonului a demisionat spunând că Beijingul se îndreaptă spre dominaţie globală

„Nu avem nicio şansă împotriva Chinei". Un înalt oficial al Pentagonului a demisionat spunând că Beijingul se îndreaptă spre dominaţie globală

În primul său interviu, de când a părăsit postul de la Departamentul Apărării în urmă cu o săptămână, Nicolas Chaillan a declarat pentru Financial Times că eşecul SUA de a răspunde la ameninţările cibernetice chineze pune în pericol viitorul copiilor săi.

„Nu avem nicio şansă împotriva Chinei în 15-20 de ani. În acest moment, este deja o afacere încheiată; în opinia mea, s-a terminat deja ”, a spus el.

Chaillan, în vârstă de 37 de ani, care a petrecut trei ani într-o poziţie de top în cadrul Pentagonului în domeniul securităţii cibernetice, a declarat că Beijingul se îndreaptă spre dominaţia globală datorită progreselor sale în domeniile inteligenţei artificiale, învăţării automate şi capacităţi cibernetice. .

El a susţinut că aceste tehnologii emergente sunt mult mai critice pentru viitorul Americii decât partea de hardware-ul, cum ar fi noile avioanele de luptă F-35. El a adăugat că apărarea cibernetică a SUA în unele departamente guvernamentale se afla la „nivel de grădiniţă”.

De asemenea, Chaillan a dat vina pe reticenţa Google de a colabora cu departamentul de Apărare al SUA în domeniul inteligenţei artificila (AI) şi pe dezbaterile ample despre etica AI pentru modul lent în care SUA a avansat în domeniu. Nicolas Chaillan a precizat că Beijingul are un avataj clar prin faptul că majoritatea companiilor chineze sunt obligate să colaboreze cu statul şi fac „investiţii masive” în AI fără a ţine cont de etică.

Fostul oficial al Pentagonului a spus în interviul pentru Finanacial Times că intenţionează să depună mărturie în Congres despre ameninţarea cibernetică chineză la adresa supremaţiei SUA.

Comentariile lui Chaillan au venit după ce o comisie de securitate naţională a SUA, mandatată de Congres, a avertizat la începutul acestui an că ţara asiatică ar putea depăşi SUA ca superputere AI a lumii în următorul deceniu.

Chaillan şi-a anunţat demisia într-o scrisoare fulgerătoare la începutul lunii septembrie, spunând că oficialii militari au fost în mod repetat responsabili de iniţiative cibernetice pentru care nu aveau experienţă.

„Nu am pune un pilot în cabină fără un antrenament de zbor extins; de ce ne-am aştepta ca cineva fără experienţă IT să fie aproape de succes?” a spus el în scrisoarea sa.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici