O biserică a supravieţuit celor două războaie mondiale şi a fost distrusă de bombardamentele ruşilor

O biserică din regiunea Mykolaiv din sudul Ucrainei, care a supravieţuit Primului şi celui de-al Doilea Război Mondial, a fost „complet distrusă” de bombardamentele ruseşti, potrivit postului public ucrainean de televiziune Suspilne, citat de CNN.

300 afișări
Imaginea articolului O biserică a supravieţuit celor două războaie mondiale şi a fost distrusă de bombardamentele ruşilor

FOTO Twitter

Biserica Immaculatei Concepţii a Sfintei Fecioare Maria, situată la aproximativ 43 de kilometri est de oraşul Mykolaiv, „a fost mutilată de bombardamente, doar câţiva pereţi au supravieţuit” şi „nu mai există niciun acoperiş”, potrivit Suspilne.

„Există o cameră mică în care au fost păstrate lucrurile noastre liturgice. În special, un potir pentru sângele Domnului”, a declarat preotul bisericii, părintele Oleksandr.

Înainte ca biserica să ia foc, unul dintre enoriaşi a ascuns icoanele şi imaginile care se aflau în partea centrală.

„Am salvat cea mai mare parte a imaginilor, dar partea principală a fost distrusă de ploaie. Multe piese au fost distruse de şoarecii de câmp”, a declarat părintele Oleksandr.

Cele mai vechi icoane ale Maicii Domnului nu au putut fi salvate. Acestea erau de mare valoare pentru enoriaşi, relatează Suspilne.

„Au fost predate de oamenii care au salvat aceste icoane de la distrugerea lor de către autorităţile comuniste. De aceea aveau o asemenea valoare. Aceşti oameni au ascuns icoanele în casele lor, iar apoi, când biserica a fost restaurată, le-au adus aici. Din păcate, ele nu au putut fi salvate. Sunt distruse”, a spus părintele Oleksandr.

Pagubele suferite de biserică sunt atât de importante încât este imposibil de restaurat, a spus părintele Oleksandr.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici