O britanică a murit în timp ce încerca să traverseze înot Canalul Mânecii în scopuri caritabile

O britanică de aproximativ 30 de ani a murit, duminică seara, în timp ce încerca să parcurgă înot Canalul Mânecii, a anunţat luni Ministerul de Externe.

399 afișări

Susan Taylor a murit la un spital din Boulogne-sur-Mer (nordul Franţei) în jurul orei locale 19.15 (20.15, ora României), în urma unei încercări de a parcurge înot Canalul Mânecii în scopuri de caritate.

Potrivit unor site-uri de Internet, tânăra a strâns aproape 3.000 de lire sterline (3.500 de euro) în favoarea constituirii unor îngrijiri paliative pentru copiii de la Rainbows, dar şi 2.200 de lire sterline pentru asociaţia Diabets in UK.

Donaţiile erau oferite în continuare după anunţarea morţii sale.

"Cel puţin o mie de persoane au traversat înot cei 34 de kilometri ai (Canalului) Mânecii, în timp ce peste 3.000 au atins cel mai înalt vârf din lume", a scris înotătoarea pe site-ul său de Internet.

"Este incredibil de trist", a spus Kevin Murphy, secretarul Federaţiei de Nataţie şi Pilotaj în departamentul Manche, care s-a antrenat de la începutul anului cu tânăra înotătoare în Mallorca.

"Toată lumea este răvăşită pentru că era o femeie atât de agreabilă şi gentilă", a adăugat el.

Susan Taylor a fost preluată de către salvatori în timp ce se afla în nord-estul capului Gris-Nez, în largul comunei Wissant (Pas-de-Calais), a anunţat duminică seara Prefectura Maritimă a Mânecii şi Mării Nordului (Premar).

Ea era însoţită de o navă engleză de zece metri, "Pathfinder", care a alertat Centrul Regional de Supraveghere şi Salvare (CROSS) de la Gris-Nez şi a cerut un defibrilator la puţin timp după ora locală 17.30 (18.30, ora României).

CROSS a trimis elicopterul Dauphin al marinei naţionale, cu personal paramedical la bord, pentru a o prelua pe înotătoare, adaugă Premar.

Zona este periculoasă, deoarece "traficul maritim este foarte dens", iar "condiţiile meteorologice poti fi dificile uneori", a amintit Premar.

Condiţiile meteo nu au fost dificile duminică în zonă, unde rafalele de vânt au atins aproximativ nouă kilometri pe oră, iar temperatura apei a fost de 15 grade Celsius, potrivit Premar.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici