O companie aviatică din Asia va relua unele zboruri în spaţiul aerian rus

Compania Cathay Pacific Airways din Hong Kong va relua utilizarea spaţiului aerian rusesc pentru unele zboruri, a anunţat duminică compania aeriană cu sediul în Hong Kong, reluând zborurile pe care le-a oprit după ce Moscova a invadat Ucraina în februarie.

415 afișări
Imaginea articolului O companie aviatică din Asia va relua unele zboruri în spaţiul aerian rus

O companie aviatică din Asia va relua unele zboruri în spaţiul aerian rus

Cathay Pacific va începe să zboare de la New York la Hong Kong folosind populara "rută polară" începând de marţi, a declarat compania pentru Reuters într-o declaraţie transmisă prin e-mail.

Invocând vânturi puternice şi probleme legate de sarcina utilă care afectează zborurile sale de pe coasta de est a Americii de Nord către Hong Kong, Cathay Pacific a precizat că va survola estul extrem al Rusiei.

"Ruta polară oferă clienţilor noştri care călătoresc de pe Coasta de Est a Americii de Nord către Hong Kong o experienţă de zbor sigură, directă şi rapidă", a declarat compania aeriană, adăugând că nu există sancţiuni care să o împiedice să facă acest lucru.

Cathay Pacific a declarat în luna martie că nu mai direcţionează zboruri prin spaţiul aerian al Rusiei, evitând zona după invazia din Ucraina, în ciuda timpilor de zbor mai lungi.

Anul acesta, Rusia şi-a închis spaţiul aerian pentru companiile aeriene europene şi americane, obligând unele zboruri pe distanţe lungi către Asia să folosească rute mai lungi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
companie,
zboruri,
rusia

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici