O femeie de naţionalitate franco-tunisiană, răpită în Yemen, cere ajutor pentru eliberare într-o înregistrare video - FOTO

O femeie de naţionalitate franco-tunisiană, angajată a Comitetului Internaţional al Crucii Roşii (CICR) şi răpită în Yemen în decembrie 2015, îi cere preşedintelui Franţei să contribuie la eliberarea sa şi să o salveze astfel de la moarte, informează presa franceză.

1640 afișări
Imaginea articolului O femeie de naţionalitate franco-tunisiană, răpită în Yemen, cere ajutor pentru eliberare într-o înregistrare video - FOTO

O femeie franco-tunisiană, răpită în Yemen, cere ajutor pentru eliberare într-o înregistrare video (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ Hepta)

Nourane Houas, o angajată de naţionalitate franco-tunisiană a Comitetului Internaţional al Crucii Roşii, a apărut vineri într-o înregistrare video de 39 de secunde, pentru prima oară de la răpirea ei.

În înregistrare, ea poate fi văzută purtând un văl negru, în timp ce citea un text. În apelul făcut pentru eliberarea sa, Nourane s-a adresat în special preşedintelui Franţei, Francois Hollande, preşedintelui Yemenului, Abd Rabbo Mansour Hadi, şi responsabililor CICR.

Autenticitatea materialului video a fost confirmată vineri de purtătorul de cuvânt al CICR la Sanaa, Rima Kamal.

Femeia a fost luată ostatică pe data de 1 decembrie 2015 în capitala yemenită Sanaa.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici