O instanţă finlandeză a anunţat numele bărbatului suspectat de comiterea atacului din oraşul Turku

Bărbatul marocan în vârstă de 18 ani suspectat de comiterea atacului din oraşul finlandez Turku, în urma căruia două persoane au fost ucise şi alte opt au fost rănite, a fost identificat drept Abderrahman Mechkah, a anunţat luni o instanţă din Finlanda, relatează site-ul agenţiei Reuters.

319 afișări
Imaginea articolului O instanţă finlandeză a anunţat numele bărbatului suspectat de comiterea atacului din oraşul Turku

O instanţă finlandeză a anunţat numele bărbatului suspectat de comiterea atacului din oraşul Turku

Tribunalul a mai precizat că incidentul este tratat ca o crimă şi o tentativă de omor cu intenţie teroristă. Suspectul pare să fi vizat doar femei.

Abderrahman Mechkah se află în prezent în spital, după ce a fost împuşcat în picior de către poliţişti, dar va ajunge în arest pe durata investigaţiei preliminare.

Marocanul în vârstă de 18 ani, care a aplicat pentru azil în Finlanda, va apărea în faţa instanţei în cursul zilei de marţi, prin intermediul unei conexiuni video din spital.

Poliţia finlandeză a anunţat că nu a reuşit să stabilească rolul altor patru bărbaţi marocani reţinuţi în legătură cu atacul din oraşul Turku.

Nicio organizaţie teroristă nu a revendicat atacul de vinerea trecută, iar Finlanda nu are niciun istoric de atacuri teroriste cu caracter islamist.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici