O misiune secretă CIA era găzduită de Consulatul SUA din Benghazi în timpul atacului

Consulatul american de la Benghazi (Libia), unde patru americani, inclusiv ambasadorul Statelor Unite, au fost ucişi pe 11 septembrie într-un atac, găzduia în principal membri CIA aflaţi în misiune secretă

511 afișări
Imaginea articolului O misiune secretă CIA era găzduită de Consulatul SUA din Benghazi în timpul atacului

O misiune secretă CIA era găzduită de Consulatul SUA din Benghazi în timpul atacului

Atacarea consulatului a provocat o adevărată furtună politică în Statele Unite, odată cu apropierea alegerilor prezidenţiale de la 6 noiembrie. Republicanii, prin intermediul lui Mitt Romney, au reproşat Guvernului democrat al lui Barack Obama o lipsă de pregătire şi de reacţie, scrie Wall Street Journal (WSJ) în ediţia de vineri.

Potrivit publicaţiei americane, doar şapte dintre cei 30 de oficiali americani evacuaţi de la Benghazi în urma acestui atac lucrau pentru Departamentul de Stat.

Cei doi agenţi de securitate ucişi la 11 septembrie lucrau tot pentru Agenţia Centrală americană de Informaţii (CIA) şi nu pentru Departamentul de Stat, scrie WSJ.

Peste 20 de membri CIA operau în secret într-o anexă a consulatului, unde s-au refugiat membri ai personalului după un prim atac.

Obiectivul acestei misiuni secrete, lansată imediat după începutul, în februarie 2011, unei mişcări de revoltă care a antrenat prăbuşirea regimului fostului dictator Muammar Kadhafi, era să lupte împotriva terorismului şi să preia controlul asupra armamentului greu deţinut de regim, adaugă ziarul.

Existenţa unor probleme de comunicare între CIA şi Departamentul de Stat ar putea să explice unele deficienţe în materie de securitate relevate în cursul acestui atac, mai scrie Wall Street Journal.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici