O soluţie diplomatică este încă posibilă cu Iranul, afirmă Barack Obama la ONU

Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, a afirmat joi, în cadrul unui discurs în faţa Adunării Generale a ONU, la New York, că o soluţie diplomatică este încă posibilă în dosarul nuclear iranian.

17 afișări
Imaginea articolului O soluţie diplomatică este încă posibilă cu Iranul, afirmă Barack Obama la ONU

O soluţie diplomatică este încă posibilă cu Iranul, afirmă Barack Obama la ONU (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"În cadrul eforturilor noastre de luptă împotriva proliferării (nucleare), am întins mâna republicii islamice Iran anul trecut şi am subliniat că ea are drepturi, dar şi datorii în calitate de membru al comunităţii internaţionale", a amintit Obama.

"Am spus de asemenea, în această sală, că dacă Iranul nu îşi respectă datoriile, va trebui să suporte consecinţele. Asta am făcut", a precizat el.

"Iranul este singurul membru al TNP (Tratatul de Neproliferare-n.r.) care nu poate demonstra caracterul paşnic al programului său nuclear", a subliniat preşedintele american, evocând Rezoluţia 1.929 a ONU, care a consolidat sancţiunile împotriva Iranului.

"Statele Unite şi comunitatea internaţională încearcă să rezolve diferendele noastre cu Iranul, iar uşa rămâne deschisă pentru diplomaţie, dacă Iranul alege să o folosească", a mai afirmat Obama.

"Dar Guvernul iranian trebuie să îşi demonstreze angajamentul clar şi demn de încredere şi să confirme lumii natura paşnică a programului său nuclear", a avertizat preşedintele SUA.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici