Ahmadinejad: Iranul şi SUA pot relua relaţiile dacă Washingtonul manifestă respect

Iranul şi Statele Unite, care au întrerupt relaţiile diplomatice în urmă cu 30 de ani, ar putea redeschide ambasadele dacă Washingtonul manifestă "respect pentru naţiunea iraniană", declară preşedintele iranian, Mahmoud Ahmadinejad, potrivit site-ului Preşedinţiei iraniene.

20 afișări
Imaginea articolului Ahmadinejad: Iranul şi SUA pot relua relaţiile dacă Washingtonul manifestă respect

Ahmadinejad: Iranul şi SUA pot relua relaţiile dacă Washingtonul manifestă respect (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Toată lumea crede că lucrurile sunt foarte dificile, dar eu sunt de părere că sunt facile. Este suficient ca Statele Unite să respecte naţiunea iraniană şi condiţiile de egalitate pentru a fi restabilite relaţiile diplomatice" între cele două ţări, a declarat Ahmadinejad într-o videoconferinţă organizată la New York cu studenţi americani.

"În acest caz, lucrurile se vor rezolva. Vor rămâne chestiuni secundare care pot fi discutate. Relaţiile diplomatice şi de cooperare se bazează pe respect reciproc şi egalitate", adaugă Ahmadinejad.

Iranul şi SUA au întrerupt relaţiile diplomatice în urmă cu 30 de ani, la începutul Revoluţiei islamice, după ocuparea ambasadei americane de la Teheran.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici