O sută de zboruri anulate în Franţa din cauza norului de cenuşă vulcanică

Aproximativ o sută de zboruri cu plecare sau sosire pe aeroporturile franceze au fost anulate marţi, din cauza norului de cenuşă emisă de vulcanul islandez Eyjafjoll, a anunţat Direcţia generală a aviaţiei civile (DGAC).

32 afișări
Imaginea articolului O sută de zboruri anulate în Franţa din cauza norului de cenuşă vulcanică

O sută de zboruri anulate în Franţa din cauza norului de cenuşă vulcanică (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Este vorba în special despre zboruri cu plecare sau sosire din Maroc, Spania şi Portugalia", a precizat un purtător de cuvânt al DGAC, adăugând că cele 100 de zboruri anulate trebuie raportate la un total cotidian de circa 3.000 de rotaţii.

Au fost afectate în special aeroporturile pariziene Orly (33 de zboruri anulate) şi Roissy Charles-de-Gaulle (26 de zboruri anulate, inclusiv spre Islanda şi Statele Unite), aeroportul din Toulouse (23 de zboruri anulate) şi cel din Lyon (12 zboruri anulate), a precizat acesta.

Referitor la ziua de miercuri, "nu avem prea multă vizibilitate", deoarece problemele vin de la aeroporturile de origine sau de destinaţie, din afara Franţei, a recunoscut purtătorul de cuvânt.

"În Franţa, totul este bine", a adăugat el, confirmând că aeroporturile franceze vor rămâne deschise.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici