Şapte aeroporturi spaniole, închise din cauza norului de cenuşă

Şapte aeroporturi spaniole, trei din sudul ţării şi patru din arhipelagul Canare, au fost închise marţi dimineaţa din cauza norului de cenuşă emisă de vulcanul Eyjafjöll, a declarat pentru AFP agenţia spaniolă de control aerian Aena.

36 afișări
Imaginea articolului Şapte aeroporturi spaniole, închise din cauza norului de cenuşă

Şapte aeroporturi spaniole, închise din cauza norului de cenuşă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Aeroporturile andaluze din Sevilla şi Jerez şi cel din Badajoz în Estremadura sunt închise de la ora 06.00 (07.00 ora României)", a declarat o purtătoare de cuvânt a Aena.

"Patru aeroporturi din Canare: cele două de pe insula Tenerife, cel de pe insula La Palma şi cel de pe insula La Gomera sunt închise de la ora locală 04.00 (06.00 ora României)", a adăugat ea.

"Nu ştim când vor putea fi redeschise, depindem de previziunile" agenţiei europene de control aerian, Eurocontrol, a precizat ea.

Luni, evoluţia norului de cenuşă aflat deasupra spaţiului aerian spaniol a condus la restricţii de survol, dar niciun aeroport nu a fost închis în Spania.

Vulcanul islandez Eyjafjoll a început de joi seara să erupă cantităţi importante de cenuşă.

Erupţia sa a paralizat traficul aerian din Europa timp de aproape o săptămână la jumătatea lui aprilie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici