O ţară europeană anunţă că nu va solicita vize pentru cetăţenii britanici în cazul unui Brexit fără acord

Guvernul elveţian a anunţat vineri că nu va introduce un regim de vize pentru cetăţenii britanici după ieşirea Marii Britanii din Blocul comunitar, chiar dacă nu se va ajunge la un acord privind Brexit, informează Reuters.

3135 afișări
Imaginea articolului O ţară europeană anunţă că nu va solicita vize pentru cetăţenii britanici în cazul unui Brexit fără acord

O ţară europeană anunţă că nu va solicita vize pentru cetăţenii britanici în cazul unui Brexit fără acord

Decizia a fost luată vineri de către Consiliul Federal şi va intra în vigoare din momentul în care acordul european privind libera circulaţie va înceta să mai producă efecte în Marea Britanie.

"În schimb, Marea Britanie a confirmat că cetăţenii elveţieni nu vor avea nevoie de viză după ce regatul părăseşte Uniunea Europeană", a adăugat Consiliul într-un comunicat.

La sfârşitul lui 2018, aproximativ 43.000 de britanici trăiau în Elveţia.

Liderii statelor membre din Uniunea Europeană au stabilit joi un plan în două părţi privind ieşirea Marii Britanii din Blocul comunitar. Potrivit textului final al înţelegerii, UE este de acord să amâne procesul privind Brexit până pe 22 mai, cu condiţia ca Theresa May să convingă Parlamentul britanic să îi aprobe acordul săptămâna viitoare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici