O treime dintre francezi susţin ideile partidului de extremă dreapta Frontul Naţional

Mai mult de o treime dintre francezi afirmă că susţin ideile partidului de extremă dreapta Frontul Naţional, ceea ce reprezintă cel mai înalt nivel de popularitate pentru formaţiunea condusă de Marine Le Pen, arată un sondaj dat publicităţii la Paris.

99 afișări
Imaginea articolului O treime dintre francezi susţin ideile partidului de extremă dreapta Frontul Naţional

Marine Le Pen, liderul Frontului Naţional (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Potrivit sondajului, realizat de Institutul TNS Sofres pentru cotidianul Le Monde, postul de radio France Info şi postul Canal +, 34 la sută dintre persoanele intervievate au afirmat că susţin "ideile Frontului Naţional", în timp ce 59 la sută se declară împotriva proiectelor susţinute de partidul de extremă dreapta.

Susţinerea formaţiunii a crescut de la 22 la sută, în 2011, când la conducerea Frontului Naţional se afla Jean-Marie Le Pen, la 32 la sută în 2013, după ce în fruntea partidului a ajuns Marine Le Pen.

De altfel, 58 la sută dintre persoanele intervievate au exprimat o opinie favorabilă despre Marine Le Pen, care, în opinia participanţilor la sondaj, "înţelege problemele zilnice ale francezilor" şi "are idei noi pentru soluţionarea problemelor ţării".

În schimb, două dintre proiectele-cheie ale Frontului Naţional - renunţarea la moneda euro şi principiul priorităţii naţionale în ceea ce priveşte piaţa muncii, sunt respinse de o proporţie de 64 la sută, respectiv 72 la sută dintre participanţii la sondaj.

Publicarea sondajului are loc înaintea alegerilor europarlamentare din luna mai, unde se aşteaptă ca formaţiunile populiste să obţină un loc important în viitoarea componenţă a Parlamentului European.

Acest sondaj a fost realizat în perioada 30 ianuarie - 3 februarie pe un eşantion de 1.021 de persoane intervievate direct, prin metoda cotelor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici