Obama i-a oferit lui Cameron un grătar şi a primit de la el o masă de ping-pong

Barack Obama şi David Cameron au făcut schimb de cadouri miercuri în cadrul vizitei premierului britanic la Washington, preşedintele american oferindu-i oaspetelui său un grătar personalizat, iar invitatul său dăruindu-i o masă de ping-pong.

204 afișări
Imaginea articolului Obama i-a oferit lui Cameron un grătar şi a primit de la el o masă de ping-pong

Barack Obama şi David Cameron (Imagine: Mediafax foto/AFP)

Barack Obama şi soţia sa Michelle le-au dăruit soţilor Cameron un grătar pe lemn şi cărbune cu cele două steaguri, britanic şi american, pe laturi şi cu o placă personalizată. Modelul de bază al acestui grătar valorează peste 1.900 de dolari, a precizat Casa Albă, adăugând că acest cadou a fost însoţit de două şorturi de bucătărie pentru cei doi soţi britanici.

Acest dar vrea să fie o amintire a unei vizite a preşedintelui american la Londra efectuată anul trecut, când Barack Obama şi David Cameron au devenit bucătari în grădina din 10 Downing Street pentru a găti la grătar cina pentru soldaţi americani şi britanici.

Cadoul soţilor Cameron pentru cuplul Obama - o masă de ping-pong - aminteşte de asemenea de o vizită a lui Barack Obama la Londra, în cursul căreia cei doi bărbaţi au jucat un meci de tenis de masă la o şcoală.

"Cred că am greşit puţin" cu cadourile noastre, s-a amuzat premierul britanic, "pentru că eu i-am oferit o masă de ping-pong şi el mi-a oferit un grătar".

"Dar când ne vedeţi unul lângă altul, este evident că cel care are nevoie de mişcare este premierul britanic şi cel care are nevoie de un grătar este preşedintele Statelor Unite", a continuat el.

Generozitatea lui Barack Obama faţă de David Cameron contrastează cu darul pe care l-a oferit în 2009 premierului britanic de atunci Gordon Brown - o colecţie de DVD-uri cu filme americane clasice - pe care presa britanică l-a catalogat ca fiind o jignire.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici