Obama îl invită pe David Cameron la un meci de baschet în Ohio

Preşedintele Barack Obama, un cunoscut fan al baschetului, îl va invita pe premierul britanic David Cameron la un joc din cadrul March Madness, marţi, în Ohio, unde vor asista la un meci al turneului masculin NCAA.

78 afișări
Imaginea articolului Obama îl invită pe David Cameron la un meci de baschet în Ohio

Barack Obama (Imagine: Mediafax foto/AFP)

Este vorba despre două meciuri în afara turneului, la Dayton (Ohio), iar cei doi lideri vor fi prezenţi în prima jumătate a primului meci, Western Kentucky-Mississippi Valley State, relatează CNN.

Miercuri, ei se vor întoarce la Washington, unde vor participa la o serie de întâlniri pe subiecte ca Afganistanul şi Siria, a precizat Casa Albă.

"Există o strânsă relaţie de lucru şi o strânsă relaţie personală între premierul Cameron şi preşedintele Obama", a declarat adjunctul secretarului pentru presă al Casei Albe Josh Earnest, săptămâna trecută. "Avem o relaţie de prietenie şi parteneriat specială şi esenţială cu Guvernul şi poporul Marii Britanii. Marea Britanie este aliatul nostru NATO şi cel mai apropiat partener din lume", a adăugat el.

"Alianţa dintre Statele Unite şi Marea Britanie este un parteneriat de suflet, legat de istorie, tradiţii şi valorile pe care le împărtăşim. Însă ceea ce face relaţia noastră specială, un bun unic şi esenţial, este că suntem uniţi în numeroase eforturi. Pe scurt, contăm unii pe alţii, iar lumea contează pe alianţa noastră", scrie Washington Post în ediţia de marţi, într-un material intitulat "O alianţă pe care lumea poate să conteze".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici