Obama, întrebat dacă preferă Marea Britanie sau Franţa, compară situaţia cu relaţia cu fiicele sale

Preşedintele american, Barack Obama, a evitat să răspundă care este cel mai bun aliat al Statelor Unite - Marea Britanie sau Franţa -, explicând că nu ar putea face o alegere nici între fiicele sale, Sasha şi Malia.

161 afișări
Imaginea articolului Obama, întrebat dacă preferă Marea Britanie sau Franţa, compară situaţia cu relaţia cu fiicele sale

Barack Obama (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Întrebat în cursul conferinţei de presă cu preşedintele francez Francois Hollande care este cel mai de încredere aliat al Statelor Unite - Marea Britanie sau Franţa -, Obama a răspuns: "Am două fiice. Amândouă sunt splendide şi minunate. Nu aş putea face niciodată o alegere între ele. La fel este şi cu extraordinarii parteneri europeni. Toţi sunt minunaţi".

"Alianţa franco-americană nu a mai fost niciodată atât de puternică", a subliniat Obama, conform AFP.

"Iar cooperarea pe care o avem pe diverse teme este mai profundă decât era acum cinci, zece, douăzeci de ani. Această situaţie este bună pentru Franţa, este bună pentru Statele Unite, este bună pentru toată lumea", a insistat preşedintele american.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici