Obama l-a felicitat pe Erdogan pentru alegerea în funcţia de preşedinte al Turciei

Preşedintele american, Barack Obama, l-a felicitat marţi pe premierul turc Recep Tayyip Erdogan pentru victoria la alegerile prezidenţiale din Turcia, apreciind că Erdogan are o "oportnitate istorică" de a-şi promova ţara, a anunţat Casa Albă.

89 afișări
Imaginea articolului Obama l-a felicitat pe Erdogan pentru alegerea în funcţia de preşedinte al Turciei

Obama l-a felicitat pe Erdogan pentru alegerea în funcţia de preşedinte al Turciei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În cursul unei convorbiri telefonice, Obama şi Erdogan au subliniat importanţa unei "strânse cooperări" între statele lor în cazul situaţiei din Siria şi Irak.

De asemenea, cei doi lideri au evocat eforturile depuse în vederea unui armistiţiu în Fâşia Gaza, a adăugat Casa Albă.

Premierul turc, un fervent apărător al cauzei palestiniene, denunţă cu virulenţă operaţiunile militare israeliene din Fâşia Gaza, acuzând statul evreu de "terorism de stat" şi "genocid" împotriva palestinienilor. Diplomaţia americană a criticat aceste declaraţii, calificându-le drept "ofensatoare şi false".

Ales duminică preşedinte al Turciei în primul scrutin cu vot universal, Recep Tayyip Erdogan, care se află la putere din 2003, a promis că va fi "preşedintele a 77 de milioane de turci, şi nu doar al celor care l-au votat" pentru el.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici