Obama recunoaşte că a eşuat în ceea ce priveşte schimbarea Washington-ului

Preşedintele american Barack Obama, ales în 2008 în baza unor promisiuni de "schimbare" şi "speranţă", a recunoscut duminică faptul că nu a reuşit să impună un nou mod de a face politică la Washington, dominat de divergenţe partizane.

419 afișări
Imaginea articolului Obama recunoaşte că a eşuat în ceea ce priveşte schimbarea Washington-ului

Barack Obama (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Washingtonul pare să funcţioneze la fel de rău ca acum patru ani", a declarat preşedintele într-un interviu pentru postul CBS, într-un moment în care, în Congres, democraţii şi republicanii au opinii mai divergente ca niciodată.

Preşedintele şi aliaţii săi democraţi din Congres au avut parte de numeroase confruntări cu republicanii în decursul ultimilor trei ani şi jumătate.

Divergenţele între cele două partide s-au agravat după alegerile de la jumătatea mandatului, în noiembrie 2010, în urma cărora republicanii au preluat controlul asupra majorităţii Camerei Reprezentanţilor, în timp ce Senatul a rămas controlat de către democraţi.

Ultimele confruntări vizează prelungirea sau nu a înlesnirilor fiscale adoptate în mandatul lui George W. Bush şi validate în mandatul lui Obama, care a fost nevoit să cedeze, la vremea respectivă, în faţa republicanilor.

Aceste măsuri expiră în decembrie 2012, însă republicanii nici nu vor să audă despre o suspendare a înlesnirilor fiscale acordate celor mai bogaţi americani, aşa cum doresc democraţii.

"Cred că am subestimat gradul în care, în acest oraş, politica avansează spre eliminarea unor probleme", a apreciat Obama. "Un lucru pe care îl înveţi când ajungi în această funcţie este că totul necesită mai mult timp decât ţi-ai fi dorit", a adăugat el imediat.

Obama, care este nevoit să se confrunte cu o rată a şomajului care se menţine cu încăpăţânare la 8,2%, a apreciat că electoratul american va decide în noiembrie cine dintre el şi adversarul său republican Mitt Romney va promova cele mai bune soluţii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici