Obama recunoaşte că legile americane privind siguranţa armelor sunt cea mai mare nemulţumire a sa

Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, a recunoscut, într-un interviu acordat BBC, că insuccesul în adoptarea "unor legi rezonabile privind siguranţa armelor" pe teritoriul american este cea mai mare nemulţumire pe care o are din timpul mandatului său.

69 afișări
Imaginea articolului Obama recunoaşte că legile americane privind siguranţa armelor sunt cea mai mare nemulţumire a sa

Obama recunoaşte că legile americane privind siguranţa armelor sunt cea mai mare nemulţumire a sa (Foto: AFP)

Acesta a declarat că este "dezamăgitor" că nu a făcut progrese pe această temă, în contextul în care au avut loc "ucideri în masă repetate".

"Dacă te uiţi la numărul de americani ucişi de mişcările teroriste începând cu atentatul din 11 septembrie până în prezent, este vorba de mai puţin de o sută de victime. Dacă te uiţi la numărul de persoane care au murit din cauza violenţei armate, este vorba de zeci de mii", a spus Obama.

Preşedintele SUA a făcut presiuni pentru un control mai strict al armelor în timpul mandatelor, dar s-a găsit în imposibilitatea de a asigura vreo schimbare semnificativă la nivelul acestor legi, informează sursa citată.

În ceea ce priveşte relaţiile rasiale, Obama a afirmat că îngrijorările recente privind încarcerările în masă au fost "legitime şi merită o atenţie deosebită", dar a insistat asupra faptului că s-a înregistrat un progres în acest sens.

Preşedintele american a atras atenţia asupra unei diferenţe de viziune în chestiunile de ordin rasial, pe care o vor avea copiii care au crescut în timpul preşedinţiei sale, în comparaţie cu generaţia lui.

Barack Obama va efectua o vizită în Kenya, ţara natală a tatălui său, în cadrul turneului său în Africa care a început vineri. Conform BBC, acesta s-a confruntat cu critici din partea statului kenyan după ce în Statele Unite s-au legalizat căsătoriile între homosexuali. "Nu susţin discriminarea şi intimidarea nimănui pe motive rasiale, religioase, de orientări sexuale sau de gen", a spus el în cadrul interviului, adăugând că guvernele africane, inclusiv cel a Kenyei, trebuie să îşi îmbunătăţească rezultatele privind respectarea drepturilor omului şi democraţiei.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici