Obama: Statele Unite vor rămâne solidare cu Grecia

Preşedintele american Barack Obama a declarat că Statele Unite vor rămâne solidare cu Grecia "în aceste momente dificile" de criză acută a datoriilor, într-o convorbire telefonică purtată marţi cu fostul premier grec Giorgios Papandreou, a anunţat Casa Albă.

329 afișări
Imaginea articolului Obama: Statele Unite vor rămâne solidare cu Grecia

Obama: Statele Unite vor rămâne solidare cu Grecia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Legăturile între popoarele american şi grec sunt solide şi profunde, iar Statele Unite vor rămâne solidare cu Grecia în aceste momente dificile", a spus Obama.

Obama a sunat după ce a plecat din Hawaii, în Pacific, în drum spre Australia, unde începe miercuri o vizită de două zile, cu scopul de a-i mulţumi lui Papandreou pentru "numeroasele sale contribuţii la relaţiile" dintre cele două ţări, precizează Casa Albă.

Giorgios Papandreou, născut şi crescut în Statele Unite, a demisionat săptămâna trecută, în urma crizei datoriei care afectează ţara sa şi ameninţă zona euro.

Lucas Papademos, succesorul lui Papandreou la conducerea unui Guvern de coaliţie, a avertizat luni că Grecia va traversa o perioadă dificilă, după ce va pune în aplicare planul european de salvare adoptat la sfârşitul lui octombrie la Bruxelles, al cărui scop este rămânerea ţării în zona euro.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici