Obama: Summitul G8 se va axa pe stimularea creşterii economice

Preşedintele SUA, Barack Obama, i-a transmis omologului său francez, Francois Hollande, că summitul G8, prevăzut în cursul serii la Camp David, se va axa pe căutarea unor modalităţi energice pentru susţinerea creşterii economice.

251 afișări
Imaginea articolului Obama: Summitul G8 se va axa pe stimularea creşterii economice

Barack Obama (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În altă ordine de idei, Obama a declarat că Statele Unite apreciază "foarte mult" relaţia bilaterală cu Franţa.

François Hollande a declarat că are opinii comune cu Barack Obama pe tema creşterii economice, subliniind că "Grecia trebuie să rămână în zona euro".

"Pe tema creşterii economice, eu şi preşedintele Obama avem idei convergente; de asemenea, amândoi suntem de acord că Grecia trebuie să rămână în zona euro", a subliniat Hollande.

Hollande i-a reamintit lui Obama că el a promis în campania electorală din Franţa retragerea trupelor franceze din Afganistan până la sfârşitul anului 2012.

"I-am reamintit preşedintelui Obama că am făcut promisiunea retragerii trupelor combatante franceze până la sfârşitul anului 2012. I-am spus şi că va beneficia de susţinerea Franţei la misiunile din Afganistan sub altă formă", a precizat Hollande.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici