Obama va aborda într-o întâlnire cu Putin problema unei noi reduceri a armamentului nuclear

Preşedintele american Barack Obama va ridica luni problema posibilităţii unei noi reduceri a armamentului nuclear şi o va propune preşedintelui-ales rus Vladimir Putin în mai, în cadrul primei întâlniri între cei doi în calitate de şefi de stat, a anunţat un oficial american.

103 afișări
Imaginea articolului Obama va aborda într-o întâlnire cu Putin problema unei noi reduceri a armamentului nuclear

Barack Obama şi Vladimir Putin (Imagine: Mediafax foto/AFP)

Liderul american va încerca astfel să dea curs Tratatului privind reducerea armelor strategice (START) încheiat cu actualul preşedinte rus Dmitri Medvedev, care îşi va încheia mandatul şi care va participa la ultima sa reuniune cu Barack Obama luni, la Seul.

"După o primă etapă majoră cu noul Tratat START, el (preşedintele Barack Obama) îşi va exprima încrederea în faptul că Statele Unite îşi pot reduce stocurile nucleare menţinându-şi în acelaşi timp toate capacităţile de disuasiune şi angajamentele", a declarat acest oficial.

"Aceasta va continua să fie prioritatea noastră în relaţiile Statelor Unite cu Rusia, iar preşedintele (Obama) va aborda această problemă cu preşedintele-ales Putin în cadrul primei lor întâlniri, în mai", a adăugat el.

Obama îl va primi pe Putin în cadrul summit-ului G8 din mai la Camp David, în Maryland.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici