Oficial. Au fost aprobate întrebările pentru referendumul anti-LGBT din Ungaria

  • Comitetul Electoral Naţional al Ungariei a aprobat vineri lista de întrebări propusă de guvern pentru referendumul cu privire la "problema LGBT".
  • Premierul maghiar Viktor Orban a numit probelma un „război ideologic” cu Uniunea Europeană.
3432 afișări
Imaginea articolului Oficial. Au fost aprobate întrebările pentru referendumul anti-LGBT din Ungaria

Oficial. Au fost aprobate întrebările pentru referendumul anti-LGBT din Ungaria

Orban, aflat la putere din 2010, a propus săptămâna trecută un referendum privind legislaţia înaintată de partidul său ce limitează predarea în şcoli a informaţiilor despre homosexualitate şi problemele transgender.

Un purtător de cuvânt al Comitetului a confirmat pentru agenţia Reuters că grupul a aprobat întrebările propuse de guvern.

Confruntându-se cu alegeri dificile anul viitor, Orban a devenit din ce în ce mai radical în ceea ce priveşte politica de protejare a ceea ce spune că sunt valori creştine tradiţionale.

Maghiarii vor fi întrebaţi dacă susţin organizarea de ore de educaţiei sexuale în şcoli fără consimţământul părinţilor şi dacă consideră că ar trebui promovate proceduri de schimbare a genului în rândul copiilor.

De asemenea, aceştia vor fi întrebaţi dacă conţinutul care ar putea afecta orientarea sexuală ar trebui să fie prezentat copiilor fără restricţii şi dacă procedurile de schimbare a sexului ar trebui puse la dispoziţia copiilor.

Specialiştii spun că întrebările sunt formulate pentru a duce spre un răspuns în favoarea viziunii guvernului, prin introducerea unor sintagme ca "fără nici o restricţie".

Intrebarile:

  • Sunteţi de acord cu organizarea pentru minori în şcolile publice a educaţiei sexuale fără acordul părinţilor?
  • Sunteţi de acord cu promovarea în rândul minorilor a tratamentelor privind schimbarea de gen?
  • Sunteţi de acord să fie disponibile minorilor tratamentele de schimbare de gen?
  • Sunteţi de acord că minorilor să li se arate, fără nici o restricţie, conţinut media cu caracter sexual care le poate influenţa dezvoltarea?
  • Sunteţi de acord că minorilor să li se prezinte conţinut media ce priveşte schimbarea de gen?

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici